O nama

Svjetovni institut “Obitelj Malih Marija” osnovan je 1969. godine u Osijeku, a izrastao je iz zajednice djevojaka koje je okupljala i među kojima je djelovala još od 1953. godine utemeljiteljica Obitelji gospođica Elza Kulundžić.

Institut je osnovan 1969. godine pod vodstvom gđice. Elze Kulundžić i o. Donata Kranjec, kapucina. Dekret o kanonskom priznanju “Obitelj Malih Marija” uručio je osobno utemeljiteljici Elzi Kulundžić, biskup Ćiril Kos 4. listopada 1975. godine.

Duh  Obitelji Malih Marija

Potaknute i privučene ljepotom djevičanskog života Bezgrešne Djevice Marije i njezinom suotkupiteljskom suradnjom, članice instituta odazvale su se posebnom Božjem pozivu da u duhu presvete Isusove Majke žive i rade za Isusa Krista i njegovu Crkvu.

Svrha  Obitelji Malih Marija

Svrha Obitelji je vlastito posvećenje njezinih članica po uzoru na Bezgrešnu Djevicu i odgoj mladih za čistoću. Odgojna djelatnost prvenstveno je usmjerena na žensku mladež.
Članice Obitelji žele odgajati djevojke koje će postati dobre i svete majke, kao i one koje Bog zove da mu svoj život posvete u posvećenoj čistoći.
Toj glavnoj svrsi pridodaju i druge dvije: pružanje duhovne pomoći svećenicima i karitativni rad. “Obitelj Malih Marija ” je svjetovna ustanova. Njezine se članice zavjetuju da će u svijetu obdržavati evanđeoske savjete čistoće, poslušnosti i siromaštva, da bi postigle kršćansko savršenstvo i potpuno se predale apostolatu Crkve.

 22,505 total views,  12 views today

(Visited 6.419 times, 16 visits today)