Pater Zvjezdan Linić: Uskrs je za mene pobjeda

zvjezdan3Pater Zvjezdan Linić izašao je iz bolnice, a kaže da su najveći dojam na njega ostavili briga i želje za ozdravljenje te snažna molitva brojnih bližih i daljih prijatelja.

„Meni je to Uskrs! Meni je to objava! Objava ljubavi! Doista čudesno… Dirne vas ta ljubav, stotine poruka, tolike molitva i tolika pažnja. To je njhova vjera i ljubav. Vjera jer me ne žele izgubiti i nadaju se da će me još trebati. Ja vjerujem u njihovu molitvu. Dobri su. Liječnici čine što mogu i u njih imam veliko povjerenje, ali Bog je onaj koji je glavni ‘šef’“, rekao je pater Linić u prvom intervjuu za Večernji list.

Ispričao je da su mu liječnici rekli da ima nešto u mozgu i na to, uz smijeh, dodaje: „Hvala Bogu da imam!“. No, onda ozbiljnije kaže da su mu otkrivene dvije ciste te je krenuo na zračenje i kemoterapiju. Na pitanje je li možda pretjerao u svojim aktivnostima, pater Linić odgovara da drugačije ne bi ni mogao. Kaže da je i bolest svjedočanstvo, kao i biti nemoćan. „Nisam razmišljao o smrti. Što bude… Predao sam sve Bogu u ruke“, rekao je pater Linić.

Izbor novog pape dočekao je u bolnici. Sviđa mu se papin izbor imena, a time i programa.“To je njegova duša jer je on tako živio u Argentini. Premda kardinal, on je živio među običnim ljudima. Kad je došao u Vatikan, nije se promijenio, nego je ostao što je bio. Odmah se to vidjelo po kontaktu s ljudima. On skraćuje put od srca do srca… Sretan sam što je Duh Sveti uspio prodrmati srca kardinala i što su se opredijlili za njega. To je Božje djelo i novi znak mijenjanja stila Crkve.“

„Njegova poruka da ne dopustimo da nas zarobi materijalno, nije samo poruka siromasima nego i čovjeku i svijetu koji je u krizi. On je unio novo svjetlo… Prati noge gubavcima – sve je u tome! Poljubiti ga – sve je u tome! On pritom može biti ljudski ‘lud’, ali nije neumjesno misliti da bi mogao napraviti neke poteze koji bi mogli biti revolucionarni“, primjećuje pater Linić.

Na kraju intervjua, pater Linić svim je čitateljima uputio poruku:

„Uskrs je kršćanski vrhunac blagdana. Premda imamo božićnu idilu, Uskrs je vrhunac. Ako ikada ljudi mogu reći ‘hvala’, onda je to za Uskrs. Hvala svima koji su podržavali i još molim da me podržite i vjerujete u Božje planove sa mnom. Uskrs je za mene pobjeda. Pobjeda života nad smrću, dobra nad zlom i nad mrakom. Zlo postoji, ali je Bog jači. I to je Uskrs! Zato je on blagdan pobjede.“

Izvor: Večernji list

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*