Tridesetodnevnica za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku u godini Milosrđa

Tridesetodnevnica počinje u srijedu 6. srpnja i traje do 4. kolovoza.
30dnevnica-za-hrAutor: IKA/Laudato/I.D.    Photo: Facebook

Molitvena zajednica Obnova u Duhu Svetom pokrenula je tridesetodnevnicu za hrvatski narod i za domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti.

U Godini Milosrđa ponovno se poziva na tridesetodnevnicu sudjelovanjem na trideset misa na navedenu nakanu.

Tridesetodnevnica počinje u srijedu, 06. srpnja i završava 04. kolovoza 2016. godine. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na misi, mogu tih 30 dana moliti krunicu ili neku drugu pobožnost ili prikazati post na istu nakanu.

– Želja nam je da se zajedno, kao narod združimo u molitvi i prinesemo sve mise, molitve, post, hodočašća, zavjete na zajedničku nakanu za hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku – ističu organizatori.

U pozivu se potiče na sudjelovanje na misama u katedralama i drugim crkvama gdje se može izmoliti potpuni oprost za pokojne, a vjernike se posebno poziva da to namijene za jednu dušu u čistilištu iz hrvatskog roda, znanu ili neznanu ili za onu koje se nema nitko spomenuti.

– Budimo svjesni da je svaka molitva i misa izuzetno važna, i predragocjen prinos Bogu za sve nas, tako da vas potičemo da sudjelujete najviše što možete i na način na koji možete… I jedan Slava Ocu ili Očenaš kroz 30 dana je predragocjen. S pouzdanjem u beskrajno Božje Milosrđe, molimo da se otvore nebeske brane i izliju nebeski slapovi Milosrđa na naš narod i našu domovinu Hrvatsku – ističu organizatori.

Nakana za misu (izmoliti prije početka sv. Mise):

Oče, u ovoj Godini Milosrđa, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku. Molimo Te da se Tvoje neizmjerno Milosrđe izlije na sve nas i obnovi našu zemlju i naš narod.

Oče, molimo Te da se po Tvome Milosrđu koje nadilazi naš razum, ujedinimo kao narod, da nestanu sve podjeljenosti među nama i da budemo narod jedne misli, jednog srca u zajedništvu s Tobom. Neka uistinu svima bude znano da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog i da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti, jer Ti si s nama i jer nas Ti vodiš.

Oče, s dubokim povjerenjem u Tvoje beskrajno Milosrđe, molimo Te da po Tvome Milosrđu procvjeta ova naša zemlja i naš hrvatski narod. Molimo Te za vođe po Tvome srcu u našem narodu, da nas vode i zastupaju u sili i snazi Tvoga Duha, na dobro našeg naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, uranjamo u Tvoje beskrajno Milosrđe i sve Hrvate koji ne žive na svojoj djedovini i koji su rasuti po svijetu, kojima je Hrvatska duboko u srcu, a sve one koji se trebaju vratiti, molimo Te, potakni da se vrate.

Oče, u ovoj Godini Milosrđa i Oprosta, u zajedništvu nebeske i zemaljske Crkve, prikazujemo Ti i one koji su otišli ispred nas – sve pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskog roda.

Oče, uranjamo u Tvoje neizmjerno Milosrđe i sve one kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu sa hrvatskim narodom.

Marijo, Kraljice Hrvata, Majko Milosrđa i Majko naša, moli Milosrđe zajedno s nama za sve ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude.

Amen.

292 total views, 1 views today

(Visited 132 times, 1 visits today)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*